Lange termijn focus
Vacatures met impact
Duurzaam & innovatief
[language-switcher]
Menu

19 onderscheidende arbeidsvoorwaarden

Sporten met collega’s, kinderopvang die wordt geregeld of een bootje om na werk door de grachten te varen. In deze krappe arbeidsmarkt trekken werkgevers alles uit de kast om nieuwe collega’s te werven. Met welke onderscheidende arbeidsvoorwaarden kan je het verschil maken?

Goede secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden helpen bij het werven van nieuwe collega’s en zorgen ook dat je huidige collega’s met plezier naar hun werk komen.

Inspiratie nodig? We zetten 19 onderscheidende arbeidsvoorwaarden voor je op een rij.


1. Kinderopvangvergoeding

Meer of minder werken vs de kosten van de kinderopvang. Het kan een lastige keuze zijn voor ouders. Wil iemand graag wat meer uren blijven werken, ondersteun ze dan met een bijdrage voor de kinderopvang.  

2. Remote werken

Werken in een totaal andere omgeving. Een nieuwe stad, sfeer en nieuwe indrukken. Geef je collega’s de mogelijkheid om een aantal weken per jaar vanuit het buitenland te werken en nieuwe inspiratie op te doen.

3. Sprekers

Zet je collega’s aan het denken door het inzetten van inspirerende sprekers. Zo geef je je collega’s de mogelijkheid zich binnen- en buiten hun eigen vakgebied te ontwikkelen.

4. Een boot van de zaak

Kantoor in de buurt van het water? Hoe lekker is het op een mooie zomerdag om lekker met collega’s te gaan varen.

5. Loopbanddesk

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen willen niet 8 uur per dag op een stoel te zitten. Sterker nog, zitten is het nieuwe roken.  Geef je collega’s de mogelijkheid om tijdens het werk te bewegen. Een leuke gimmick en een boost voor de gezondheid van je collega’s.

6. Museumjaarkaart

Cultuur-enthousiaste collega’s? Zorg dat ze ieder museum kunnen bezoeken dat ze maar willen.

7. Sportschoolvergoeding

Houdt je collega’s fit en gezond door het vergoeden van hun sportschool abonnement.

8. Opleidingsmogelijkheden

“Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to” –Richard Branson. Zorg dat je collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren.

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat bedrijven die veel aandacht besteden aan de ontwikkeling van hun medewerkers 50% productiever zijn en medewerkers langer bij een organisatie blijven werken.

 9. Teamuitjes

Zorg voor wat ontspanning en versterk de onderlinge relatie van je collega’s met een teamuitje.

10. Bioscooppas

Bezorg je collega’s een rustig filmavondje. Met een bioscooppas hoeven ze geen film mee te missen.

 11. Een 4 daagse werkweek

De 4 daagse werkweek. Wellicht is dit niet voor iedere organisatie een mogelijkheid maar als het kan, dan is de 4 daagse werkweek een onderscheidende arbeidsvoorwaarden. De 4 daagse werkweek heeft voordelen voor werkgevers en werknemers. Collega’s zijn productiever en komen beter tot rust. In deze TEDX video legt Juliet Schoor uit welke voordelen de 4 daagse werkweek heeft.  

12. Flexibele werktijden

Sporten, kinderen of andere verplichtingen. Het kan een hele verademing voor je collega’s zijn om te werken wanneer het hun uitkomt.  

13 Een (deels) betaalde sabbatical

Motiveer je collega’s om eens helemaal tot rust te komen of die wereldreis te maken. Biedt je collega’s die X-aantal jaar bij je werken een betaalde sabbatical aan.

14. Sportdag met collega’s

Alleen sporten is ook maar zo saai. Versterk de team-relaties en zorg dat je collega’s fit en gezond blijven door eens per week / maand met zijn alleen een bootcamp te doen.

15. Thuiswerkplek vergoeding

Werken je collega’s (deels) vanuit huis help ze met een comfortabele thuiswerkplek. Een (zit-sta) bureau en een goede bureaustoel zijn naast de digitale infrastructuur onmisbaar.

16. Fietsplan

Houd je collega’s fit, verminder files en maak je organisatie groener door het aanbieden van een fietsplan.

17. Onbeperkt vakantiedagen

Geef je collega’s het vertrouwen en de ruimte om vrij te nemen wanneer ze dat nodig hebben.

18. Personaltrainer

Houdt lichaam en geest scherp door je collega’s individueel of als te team te laten sporten onder begeleiding van een personal trainer.

19. Winstaandelen

Betrek je trouwe collega’s nog meer bij je organisatie door ze (winst) aandelen in het bedrijf te geven. Door iedereen een beetje mede-eigenaar te maken creëer je een sterke en betrokken organisatie.

Weten hoe deze onderscheidende arbeidsvoorwaarden er uit laat springen in je vacaturetekst? Lees hier onze vacaturetekst-tips.