Hoe we werken

Kennismaking

Voordat we van start gaan brengen we in kaart welke doelen en uitdagingen er zijn. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren welke groei ambities je organisatie heeft. We blikken terug wat in het verleden goed heeft gewerkt en wat er gedaan moet worden om in de toekomst succesvol te zijn.

Plan van aanpak

Op basis van je recruitment uitdagingen en langer termijn doelen stellen we een actie plan op. In dit plan vind je de acties waar we direct je wervingsuitdaging mee kunnen oplossen en geven we advies welke stappen je kan zetten voor recruitment succes in de toekomst.

Aan de slag

Staan we samen achter het plan van aanpak dan gaan we aan de slag. Als interim recruiter werken we alsof we een medewerker zijn van jouw organisatie. Dit is mogelijk tussen de 8 en 32 uur per week voor een periode tussen de 3 en 12 maanden.

Blijven groeien

We helpen je blijven groeien, ook na dat de interim recruitment periode. Aan het einde van onze samenwerking ontvang je een overzicht van alle acties die zijn ondernomen en geven we tips waar je zelf mee aan de slag kan. Heb je nadat de interim periode is afgelopen een vraag? voel je vrij om te bellen, we helpen je graag.

Tijdelijk een inhouse recruiter nodig?

Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen en ontvang een vrijblijvende offerte