Van sollicitanten aantrekken en interviewen tot het opstellen van een strategisch recruitment plan. Als Interim recruiter nemen we je het werk uit handen. Zo helpen we je recruitment en HR collega’s waar nodig, voor zolang nodig.

Hoe we werken

Kennismaking

We brengen in kaart welke recruitment doelen en uitdagingen je hebt. Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseren welke groeiambities je organisatie heeft. We blikken terug op wat in het verleden goed heeft gewerkt, en wat er gedaan moet worden om in de toekomst succesvol te zijn.

Plan van aanpak

Op basis van je recruitmentuitdagingen en lange termijn doelen stellen we een actieplan op. In dit plan vind je de acties waar we direct je wervingsuitdaging mee kunnen oplossen en geven we advies welke stappen je kan zetten voor toekomstig voor recruitmentsucces.

Aan de slag

Staan we samen achter het plan van aanpak dan gaan we aan de slag. Als interim recruiter werken we alsof we een medewerker zijn van jouw organisatie. Dit doen we tussen de 8 en 32 uur per week, en voor een periode tussen de 3 tot 12 maanden.

Blijven groeien

We helpen je om te blijven groeien, ook als onze opdracht is afgerond. Aan het einde van onze samenwerking ontvang je een overzicht van alle acties die zijn ondernomen en geven we tips waar je zelf mee aan de slag kan. Heb je na de in-house periode een vraag? voel je vrij om te bellen, we helpen je graag.

Interim recruiter nodig?

Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op om te bespreken hoe we je kunnen ondersteunen.