LinkedIn Jobslots

Met het inzetten van een LinkedIn Jobslot maak je gebruik van een netwerk met meer dan 770 miljoen professionals. Een jobslot is de ruimte op LinkedIn waarin je een vacature kan plaatsen. Je kan een jobslot gebruiken om wekelijks een nieuwe vacature te plaatsen, of om 1 vacature voor meerdere maanden te promoten. LinkedIn matcht de skills in jouw vacature met de juiste LinkedIn leden. Zo wordt je vacature gezien door de juiste doelgroep.

Indeed

Indeed heeft wereldwijd meer dan 250 miljoen bezoekers per maand en wordt door meer dan 3 miljoen bedrijven gebruikt om hun nieuwe collega te vinden. Naast het gratis publiceren van vacatures maakt Indeed het mogelijk om een vacature te sponsoren. Door een vacature te sponsoren komt je vacature hoger in de zoekresultaten te staan. Je bepaalt zelf hoeveel geld je uitgeeft aan het sponsoren.

Nationale Vacaturebank

De Nationale vacaturebank is een van de populairste carrièresites van Nederland. Met tools als de ‘salariswijzer’ en commercials zijn er maandelijkse vele werkzoekende die kijken naar de actuele vacatures. Deze vacaturebank is gelinkt aan Google for Jobs. Zo verschijnt je vacature ook in de zoekresultaten van Google. Zo wordt je extra gepromoot.

Meta (Facebook & Instagram)

Maandelijks maken meer dan 2 miljard mensen gebruik van Facebook en Instagram. In Nederland zijn er naar schatting meer dan 5 miljoen Instagram gebruikers en meer dan 10 miljoen Facebook leden. Grote kans dat we je nieuwe collega via Meta kunnen bereiken. Je kan zelf je advertentie budget vaststellen, dit kan al vanaf € 25,-

Marketingkanaal op maat

Voor de niche vacatures maakt QUBE gebruik van een aantal specialistische job boards. Zo hebben we onder andere de mogelijkheid vacatures te publiceren op Tweakers, techniekwerkt of relocate.me.

Talent sourcing

Wist je dat ongeveer 55% van alle werkende open staat voor een nieuwe baan maar zelf niet solliciteert? Talent sourcing is het proactief vinden en benaderen van mensen die die juiste match zijn met jouw vacature. Het sourcen van kandidaten gebeurt op LinkedIn, Twitter, GIT en andere sociale media. Een voordeel van talent sourcing is dat kandidaten meestal zelf niet actief opzoek zijn naar een nieuwe baan waardoor je minder concurrentie hebt, als iemand de overstap maakt doen ze dit bewust en als iemand geen interesse heeft ontvang je vaak kwalitatieve feedback.

QUBE vind de kandidaten die je zoekt en stuurt ze een persoonlijk bericht. Jij ontvangt een verwijzing naar alle LinkedIn profielen, en bij interesse en toestemming van de kandidaat ontvang je gelijk iemands contactgegevens.

Talentpool beheer

Een talentpool is een verzameling mensen die in de toekomst goed bij je organisatie passen. Een talentpool kan bestaan uit oud-stagiaires, eerdere sollicitanten of kandidaten die op LinkedIn gevonden zijn maar toen nog niet toe waren om van baan te wisselen. QUBE beheert je talentpool, we houden contact met de leden van je talentpool en laten het je weten wanneer iemand klaar is om te solliciteren.

Schrijven vacatureteksten

De perfecte kandidaat aantrekken lukt alleen met een goede vacature tekst. de juiste functietitel en de juiste zoekwoorden in de tekst zijn van groot belang. Na een kennismakingsgesprek met de hiring manager, een zoekwoorden- en doelgroeponderzoek zorgt QUBE voor een tekst waarbij de lezer wel op de ‘solliciteerknop’ moet klikken.

Campagne creatie

Precies laten zien wat werken bij  jouw organisatie betekent. Doormiddel van doelgroep onderzoek, jouw communicatiedoelen vertalen we je werkgeversmerk naar beeld en woord. Door een goed beeld te hebben van wie je wilt bereiken stemmen we onze kanalen en timing precies af op jouw doelgroep. Zo krijgt een kandidaat jouw werkgeversmerk precies op het juiste moment te zien.

Interesse in de Recruitment Mix?

Vul onderstaand formulier in en ontvang de Recruitment Mix hand-out. Hierin vind je extra informatie, voorbeelden, een prijsopgave en recruitment tips.